konyvtarmozi_fejlec

Kedves Könyvtárhasználók!

Nagy örömömre szolgál, hogy egy nagyszerű, új lehetőséget, a KönyvtárMozit kínálhatjuk mostantól Önöknek. Mindig fájó szívvel gondoltam arra, hogy azok a hazai értékes alkotások, filmek, amelyekben sok élmény és érték kerül megjelenítésre, nem tudnak széles körben eljutni Önökhöz. Nemzeti célkitűzésünk, hogy ezen változtatni tudjunk. A most induló KönyvtárMozi projekt azt a lehetőséget teremti meg, hogy országszerte, a kistelepüléseken található könyvtárakban Önök is megismerhetik ezeket a kiváló hazai filmeket, amely egy széleskörű kulturális együttműködés eredménye.

Bízom abban, hogy a könyvtárosok komoly háttérmunkája, a hazai könyvtári rendszer hatékony működése folyamatosan nyújtja a jövőben Önöknek a jobbnál-jobb alkotásokat. Kérem, hogy vegyék igénybe, jöjjenek, nézzék meg a filmeket, vigyék haza a könyvtárak által nyújtott új szolgáltatások jó hírét és a minőségi kulturális értékeket -olvasható a konyvtarmozi.hu/koszonto oldalon.

Budapest, 2015. szeptember 25.
Dr. Hoppál Péter
kultúráért felelős államtitkár
Emberi Erőforrások Minisztériuma

Forrás: konyvtarmozi.hu

„A Nemzeti Kulturális Alap (NKA) kezdetektől kiemelten támogatja a rendezvényt, idén a főszervező Informatikai és Könyvtári Szövetségnek 22,3 millió forint címzett keretet biztosítanak a programsorozat lebonyolítására – mondta el Doncsev András, az NKA alelnöke egy korábbi budapesti sajtótájékoztatón. Hozzátette: a kistelepülési könyvtárakban megvalósuló KönyvtárMozi program megvalósítását 10 millió forint címzett kerettel támogatják. Ramháb Mária, az Informatikai és Könyvtári Szövetség elnöke arról is szólt: a KönyvtárMozi, a vetítéseken túl a filmekkel kapcsolatos beszélgetésekkel és előadásokkal is várják majd a regisztrált látogatókat -olvasható az mma.hu internetes oldalon.

A KönyvtárMozi ötlete a 12. Kecskeméti Animációs Filmfesztiválon, A kistelepülések mozgóképkultúrájának helyzetét tárgyaló konferencián fogalmazódott meg, amely ebben az évben országosan 125 kistelepülésen indult el az első ütemben október 6-án az Országos Könyvári Napok keretében. A KönyvtárMozi-hálózat kiépítése a tervek szerint az ötezer fő alatti települések könyvtáraiban alapszolgáltatássá teszi a vizuális kultúrához való hozzáférést.

Forrás: mma.hu