IMG_9091

A Szűcsi Bajza József Általános Iskola egy pár kosárpalánkot, labdákat, valamint új mezeket vehetett birtokba. A támogatást a Magyar Kosárlabda Szövetségtől kapta.


Fontos kitörési pont az iskolai sportban való aktív részvétel támogatása -mondta el Varga Sándor tanár úr annak kapcsán, hogy a Magyar Kosárlabda Szövetségtől ajándékba kapott egy pár kosárpalánkot, tizenöt labdát, valamint új pólókat a helyi iskola. A támogatásnak köszönhetően a tanulók ezentúl ezt a sportágat is erősíthetik a testnevelés óra, valamint a sportkör foglalkozásain. Varga Sándor nagyon hálás, mert a lehető legjobb helyre kerültek a sportfelszerelések, arról nem elfeledkezve, hogy a tanulók igen nagy lelkesedéssel fogadták az új eszközöket.

Mint mondta: a rendszeres mozgás nemcsak a gyerekek testi egészsége, hanem a lelki-szellemi fejlődésük szempontjából is hasznos. A testnevelés órákat jelenleg még a szabadban, az iskolaudvaron folynak, annak ellenére, hogy november közepét írjuk, természetesen köszönhető mindez az időjárásnak is. Így garantált, amíg az idő engedi, addig az új kosárlabdapalánk kihasználtsága maximális lesz, de az is biztos, hogy a tanulók az óraközi szünetekben is kihasználják az alkalmat egy-két büntető dobásra.