1

Az idősek világnapja alkalmából Szűcsi Község Önkormányzata a Közösségi Házban köszöntötte a település szépkorú lakóit október 16-án, pénteken.

A felújított közösségi házban csaknem 200 idős ember tett eleget a meghívásnak. Az eseményen először Berta István polgármester úr köszöntőjét hallhattuk, aki zárásként egy verssel lepte meg az időseket. Beszédében tapasztalataira hivatkozva kijelentette, az idős emberek többsége lélekben fiatal, erőt sugároznak, mosolyognak és kedvesek. Köszöntőjében arról is szólt, hogy az idősek egy nehéz, fáradságos életet tudhatnak maguk mögött, hozzátette: a településvezetés kötelességének tartja, hogy a tisztességben megöregedett szűcsieknek az önkormányzat segítséget nyújtson.

Köszöntőjében külön megemlékezett az idén 50, 60 és 65 éves házassági évfordulóját ünneplőkről, akik virágot és ajándékot kaptak.

50. házassági évfordulójukat ünneplik (aranylakodalmas):
Szalai István – Puskás Mária 1965.08.28.
Szalai Ferenc – Szundi Mária 1965.08.28.
Sebák György – Bangó Irén Mária 1965.10.16.

60. házassági évfordulójukat ünneplik:
Majoros Ferenc – Kovács Ilona 1955.10.20.
Vitovszki József – Koczka Borbála 1955.10.30

65. házassági évfordulójukat ünneplik:
Hordós József – Trombitás Mária 1950.02.12.
Soós Mihály – Majoros Rozália 1950.11.09.

Az est további folytatásaként a szűcsi óvodások és a helyi iskola tanulóinak a műsorait hallhatták a szépkorúak. A rövid kulturális műsor szavalatokkal és énekkel kezdődött, ahol  Kovács Konrád, Hordós Vivien verset mondtak el, majd  Rudas Gvendolin és Kovács Konrád éneke zárta az előadást. Üde színfoltja volt az ünnepségnek a kicsik fellépése is, akik néptánccal köszöntötték a megjelenteket. Végül ismét az iskolások léptek színpadra, ezúttal ők is külön köszöntötték a házassági évfordulójukat ünneplő időseket: Rudas Gvendolin (vers), Józsa Fatime, Kovács Boglárka és Kovács Konrád (tánc).

Befejezésként vacsorával zárult az est.