A Mátra hegység lábánál fekvő településen, szombaton április 18.-án tartották, a 10 éves évfordulót. Beszédet mondott Szabó Zsolt államtitkár, a térség országgyűlési képviselője, Berta István Szűcsi község polgármestere, valamint több szervezet vezetője is. Bujdosó Sándorné a Heves Megyei Nyugdíjas szövetség elnöke, valamint Sánta Gyula az „Életet az éveknek” megyei elnöke és országos alelnöke köszöntötte a Szűcsi Évgyűrűk Nyugdíjas Kulturális Egyesület vezetőjét és annak tagjait.

A tíz évvel ezelőtt alakult klub évfordulóját a helyi művelődési házban tartották. A meghívott vendégek igencsak szép számmal jöttek el, hogy együtt ünnepeljenek Jernei Jánosné, Anikóval, az egyesület elnökével és a tagokkal. Jelenlétével megtisztelte a rendezvényt Szabó Zsolt államtitkár, a térség országgyűlési képviselője, aki meglepetésként két nagy tortával is kedveskedett az ünneplőknek, vendégeknek. A megnyitó beszédében meleg szavakkal illette az elnök asszonyt, a tagokat és tevékenységüket. Hangsúlyozta, hogy az értékek megőrzése kiemelt szempont, hiszen a klub nagyon fontos értéket képvisel életútjával, illetve azzal a közösségformáló szereppel, amit végeznek. Ezért a munkájuk példaértékű lehet a fiatalabb generációk, de a nyugdíjas klubok számára is.

Emberi mértékkel számítva kamaszkorba lépett a Szűcsi Évgyűrűk Nyugdíjas Kulturális Egyesület, s bizonyára még sok évfordulót ünnepelnek majd együtt a tagok – kezdte köszöntőjét Berta István a község polgármestere. 2005 februárja már régen volt, tíz év telt el azóta, hogy megalakultak- és sikeresen dolgoznak együtt. Mint mondta, milyen jó, hogy a tagok létszáma sokat fejlődött, vele együtt pedig az összetartás, az életmódváltás, a közösséggé válás nemcsak fogalom, hanem élet is lett az egyesületi tagoknak. Nehéz leltárba szedni mindazokat a tevékenységeket, rendezvényeket, kirándulásokat, melyet személy szerint 8 év alatt megéltem Önökkel itt a településen. Felidézte, hogy kellemesen, szórakozva, okulva, tanulva egymástól, valamint egymás mellé állva jóban, rosszban, bánatban, örömben telt el az elmúlt 8 év. Reményeim szerint, még bőven lesz mit feljegyeznünk a tervek alapján és sok ilyen jó hangulatú összejövetelben lesz részünk- zárta beszédét Berta István.

Jernei Jánosné őszinte hálával köszönte meg a sok segítséget, melyet 10 év óta folyamatosan kapnak. Kiemelte, hogy megélni és ünnepelni a generációk együttlétét, jó kapcsolatokat kialakítani a település civil szervezeteivel, az intézményvezetőkkel, a község képviselőtestületével, a polgármester úrral, a szomszédos településekkel és most már a kistérségben, megyében megalakuló nyugdíjas klubokkal nem mindig volt könnyű feladat.  Az elnök asszony legkedvesebb emléke és az egyesület legnagyobb elismerése, hogy 2009-ben Heves Megyéért kitüntetésben részesültek. Az évek során a programjainkra egyre többen jöttek el -nem csak nyugdíjasok-, mindig örömmel fogadjuk, ha ez a tendencia folytatódik és minél többen bekapcsolódnak az egyesület munkájába, rendezvényeibe. Felidézte, hogy egy hideg téli estén, mikor összegyűltek nem gondolták volna, hogy ilyen összetartó közösséggé válnak. Tánccsoport megalakulásával számos rendezvényen vettek részt. Ezen évek alatt Erdélyben, Olaszországban és Szlovákiában is jártak. A 10 éves múltra visszatekintő csapatunk, egyetlen emléket sem hagy elfeledni, hiszen egy ilyen találkozón nem csak a műsor, ének, tánc, vacsora és a baráti légkör jellemző, de a nosztalgia sem maradhat ki. Ugyanis, Jernei Jánosné pontosan megőrizte az elmúlt idő emlékeit. Ezek felelevenítését most Vígh Ferencnek adta át, így ő lett az est narrátora. A szöveghez jól megválasztott zenei betét a jelesebb eseményekre, kirándulásokra, az egyesület hétköznapjainak szépségeire, az együttlétek örömére mutatott rá vicces formában, így a közönség igazán jól érezte magát, hiszen hangos nevetéssel és tapssal kísérték az előadást. Az alapító tagok Emléklappal gazdagodtak, míg a vezetőségi tagok egy szál rózsát vehettek át Anikótól és a község polgármesterétől. Örömteli volt az ünnepségen, hogy a legkisebbek, az ovisok ismét kedves kis táncukkal járultak hozzá a jó kedvhez, szereplésük után beindultak a pohárköszöntők, beszédek és gratulációk sora. Virágok, mosolyok, kölcsönös együttműködések felsorolása és persze az őszinte örömök követték egymást, majd az estebéd következett, az étvágyat a szépen megterített asztal csak fokozta. A jó hangulat hamar előhozta a táncot, keringőt, vidám szórakozást és a közös öröm csak este ért véget.

Bodnár Ivett