Az év első hónapja rengeteg meglepetést tartogat mindenki számára. Januárban 4 napot töltöttünk sítáborban hét tanuló, két pedagógus és két szülő kíséretében. Reméljük, hogy jövőre több gyermek kap kedvet ehhez a csodálatos sporthoz, új helyszínt fedezhetünk fel és Varga Sándor tanárbácsinak újabb tanítványai lesznek.

Ha február, akkor farsangolás. Az ünnepkör keretében hagyományainknak megfelelően megrendeztük a farsangi bált, amelyet idén is végzős tanulóink tánca nyitott meg. Czibula Mária tanárnő új koreográfiája sikert aratott mind a táncosok és mind a nézők körében. A „Farsang farka, malac farka” elnevezésű disznóvágással egybekötött tél-temető községi rendezvényen elégettük a tél koporsóját. Míg várakoztunk a finom falatokra, addig álarc készítéssel és kis jelenetek bemutatásával töltöttük el a napot. „Szűcsi Kiscsillagai” tehetségkutató műsor keretében énekeltek, táncoltak, verseltek gyermekeink. Márciusban a „Határtalanul” pályázat keretében a rózsaszentmártoni Móra Ferenc Általános iskola tanulói és a Szűcsi Bajza József tagiskola tanulói Erdélyben kirándultak. Személyes tapasztalatokat szerezhettek a külhoni magyarságról, nemes magyar költők, írók szülőhelyeit látogatták meg és együtt emlékeztek meg az 1848. március 15-i eseményeiről. A diákok élménybeszámolóját és kiállítását áprilisban ismerhette meg a nagyközönség a szűcsi Művelődési Házban.

A tavasz a tanulmányi és sportversenyek időszaka

Tanítványaink felkészítő pedagógusaink kíséretében számtalan megmérettetésen vesznek részt. Büszkék vagyunk a jó szereplésekre, amellyel gyermekeink felhívják az iskolára és a településre a figyelmet, valamint öregbítik iskolánk hírnevét.

Kiemelt dicséretet érdemelnek:

Országos történelem vetélkedőn nyújtott teljesítményükért:

Csorba Edina
Demeter Jennifer
Demeter Gréta
Rubecz Fanni
Koczka Dóra
Roznyik Blanka (7.o.)
Tóth Mercédesz (8.o.)
Kovács Karina (8.o.)

Megyei német versenyen elért 3. helyezésért:

Kovács Karina(8.o.)

Megyei informatika versenyen való szereplésért:
Nagy Máté (8.o.)

A megyei történelem versenyen elért 7. helyezésért:
Csorba Edina (7.o.).

 Megyei anyanyelvi verseny 8. helyezésért:
Szabó Alexandra (5.o.)

Megyei matematikai versenyen elért 4. és megyei anyanyelvi versenyen szerzett 5. helyezésért:
Kovács Konrád  (4.o.)

Megyei matematikai versenyen való eredményes szerepléséért:
Kulcsár Kamilla (3.o.)

Megyei anyanyelvi verseny 4. és a megyei matematikai verseny 7. helyezéséért:
Kettős Kristóf (3.o.)

Megyei környezetismeret versenyen elért 1. helyezésért:
Molnár Botond (2.o.)

Megyei irodalom és szövegértés versenyen elért 3. helyezésért:
Kettős Kata (1.o.).

Iskolánkban folyó tehetségfejlesztő és hagyományőrző munkánk alapján kértük felvételünket a Tehetségpont hálózatba. Nem kis büszkeségünk, hogy jelentkezésünket elfogadták és 2015 márciusától használhatjuk a Regisztrált Tehetségpont elismerő címet.

Rendes Zoltánné