Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home3/fastvisi/szucsi.hu/wp-content/themes/townpress/functions.php on line 237

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home3/fastvisi/szucsi.hu/wp-content/themes/townpress/functions.php on line 282

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home3/fastvisi/szucsi.hu/wp-content/themes/townpress/functions.php on line 284

Hamarosan befejeződik a Művelődési ház és a Bajza József – Emlékház építészeti rehabilitációja, egyúttal készülnek az új egészségközpont teljes átépítésének megkezdésére a községben.

Idén nyáron is folytatódnak a felújítások, a helyi lakosok a települést végig járva azt tapasztalhatják, hogy a község számos pontján, több helyszínen is zajlanak a fejlesztések. Berta István polgármester szavai szerint örömmel jelenthető ki: sikerült megtartani azt az ígéretet, hogy a korábbi lendülettel és nagyságrendben fejlesztik tovább a települést.

Elkezdődik az egészségközpont teljes átépítése, most pedig, úgy tűnik, egy régi álom válhat valóra, a koros, 1950-es években épült, rossz állapotú iskolaépület felújítása is megtörténhet pályázati forrás útján. Szólt arról is, hogy szeretnék folytatni az útfelújítási programot, megjegyezte, hogy a hazai és uniós forrásokból megvalósuló fejlesztések Szabó Zsolt fejlesztési államtitkár úr hathatós segítségének is köszönhető.

IMG_4409Igyekszünk kihasználni a lehetőségeket, olyan beruházásokat és fejlesztéseket hajtunk végre, amelyek a falu érdekeit szolgálják, elősegítik a szebb környezet, az élhetőbb település kialakítását és némi komfortot is visznek a mindennapokba -fűzte hozzá a polgármester. Kiemelte, hogy a Művelődési Ház hátsó udvar részében új, hagyományos téglából kirakott kemence épült, ahol most már csak a végleges tetőszerkezet készítése van hátra.

A településvezető elmondta, hogy a hagyományőrző rendezvényeknek is helyet adó épület hátsó részén az elkészült kemence által kenyérsütéssel ismerkedhetnek meg az érdeklődők, de bármilyen közösségi program esetén segíti a sütés-főzést, annak hagyományos módját. Ki-ki maga megtapasztalhatja a kenyér dagasztásának, a kemence befűtésének fortélyait és megkóstolhatja a finom házikenyeret, a kemencében sült pogácsát, vagy más ételeket. Mint mondta, a Művelődési Ház teljes festése és mázolása igen csak elkelt már, valamint az udvarban a virágosítással nagyon szép környezetet alakítottak ki. Ezzel kulturáltabbá vált az épület egysége, jó körülmények várják a rendezvények látogatóit és rendezőit. Következő lépésként, új utcabútorok vásárlását tervezik a községben -mondta Berta István.

Bodnár Ivett