DSC_0323

Küzdünk valaki életéért, és sikerrel járunk! Kellemes nyári időben idén utoljára tartottak véradást a szűcsi Művelődési Házban  október 7.-én, szerdán.

A vér ajándék, adomány, amelyet szeretetből adnak a véradók, és ezzel ismeretlen életet mentenek. A délután 14 órakor kezdődő véradáson már az első percekben sokan álltak sorba a regisztrációhoz. Személyigazolvány, lakcím-és TAJ-kártya – mindezek ellenőrzése után még egy kérdőívet is ki kellett tölteni a véradóknak, az egészségügyi állapotukról. Az egészségügyi dolgozók magukénak érzik a véradás ügyét, ez abból is látszik hogy már az első órában sokan vállalkoztak.

DSC_0314

A hatékonyságot és hasznot hajszoló világban a donorok saját maguk számára teljes nyereség, haszon nélküli cselekedetet hajtanak végre, ami az erkölcsi erőt jelenti. Erre a példára ma nagy szükség van, hogy láttassuk nem minden mérhető pénzben, nem csak az gazdag, akinek pénze van, nem csak az tud adni, akinek feleslege van.

DSC_0316

Az akcióra nem csak egészségügyi dolgozók jelentkezhettek, sokan voltak a rendszeres véradók közül is. A véradásszervezők: Hordósné Szabó Erika , Koczka Mária  és  a  Cimbora Nagycsaládos Egyesület minden résztvevőnek ezúttal is köszönetét fejezi ki. A szervezők és Berta István polgármester egy kis meglepetéssel készült, így minden önzetlen segítőt meghívott egy tál bográcsgulyásra és süteményre, hogy pótolva legyen az energia, valamint garantálva legyen a közösségi élmény.

DSC_0320

DSC_0319

DSC_0322

DSC_0315

DSC_0318