Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home3/fastvisi/szucsi.hu/wp-content/themes/townpress/functions.php on line 237

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home3/fastvisi/szucsi.hu/wp-content/themes/townpress/functions.php on line 282

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home3/fastvisi/szucsi.hu/wp-content/themes/townpress/functions.php on line 284

kohezioA Társuláshoz 2015. nyarán 11 település csatlakozott azzal a szándékkal, hogy 13 hulladéklerakójának rekultiválását végezhesse el Európai Uniós forrásból. A projekt fizikai megvalósulásának határideje a Támogatási Szerződés szerint 2015.12.15.

A Társuláshoz 2015. nyarán 11 település csatlakozott azzal a szándékkal, hogy 13 hulladéklerakójának rekultiválását végezhesse el Európai Uniós forrásból. A projekt fizikai megvalósulásának határideje a Támogatási Szerződés szerint 2015.12.15. A projekt sikeresen, határidőben lezárult minden település tekintetében.

A Társulás a korábban elvégzett 17 és az újabb 13 lerakóval együtt 30 felhagyott hulladéklerakó sikeres tájba illesztését valósította meg projektje keretein belül, nagyban hozzájárulva a további környezetszennyezések megakadályozásához.

A KEOP-2.3.0/2F/09-11-2011-0002 azonosítószámmal rendelkező, „A Szelevényi és az egykori Hunyadfalva-Kőtelki hulladékgazdálkodási rendszerhez, valamint a Bács-Kiskun, Heves, Pest, Nógrád megyei hulladékgazdálkodási rendszerekhez tartozó egyes települések szilárd-hulladék lerakóinak térségi szintű rekultivációs programja” című projekt záró rendezvényére került sor 2015.12.14-én Cserkeszőlőn a Termál Étteremben. Az eseményen az érintett polgármesterek, kivitelezők tették tiszteletüket.

A beruházás megvalósulásáról Molnár Bálint, öcsödi polgármester tartott beszámolót a Társulás elnökeként. Záró beszédében elmondta, hogy ez a rendkívül rövid idő alatt megvalósuló beruházást csak összeszedett csapatmunkával lehetett megvalósítani, hiszen az ország távol eső pontjain elhelyezkedő lerakókon folytatott munkálatok csak precíz adminisztrációval és együttműködéssel lehetett véghez vinni. Köszönetet mondott ezért az együttműködésért a kivitelezőknek, a menedzsmentnek és a projektben résztvevő segítő munkatársainak.

A Társuláshoz csatlakozó 11 település, melynek 13 lerakóját jelen projekt keretein belül rekultiválták:
Bács-Kiskun megye: Bugac, Csengőd, Fülöpháza, Páhi, Soltszentimre;
Heves megye: Szűcsi;
Nógrád megye: Buják, Patak;
Pest megye: Acsa, Albertirsa, Örkény

A projekt eredeti összköltsége 2,3 milliárd forint támogatásról, a további települések lerakóinak rekultiválásával 4,6 milliárd forintra változott, amely a Széchenyi 2020 keretében 100% támogatási mérték mellett valósult meg.