kohezioKÖRÖS-TISZA MENTI ÖNKORMÁNYZATOK HULLADÉKREKULTIVÁCIÓS TÁRSULÁSA

 

 

 

 

A PROJEKT MEGVALÓSÍTÁSÁNAK ISMERTETÉSÉVEL KAPCSOLATBAN SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ KERÜLT MEGRENDEZÉSRE

A Társulás 2014-ben már rekultiválta 17 lerakóját, azonban idén az új tagok bevonásával további 13 hulladéklerakó rekultiválását vállalta év végéig. A projekt előrehaladásának ismertetésével kapcsolatban sajtótájékoztató került megrendezésre, ahol a Társulás elnöke, Molnár Bálint tartott részletes bemutatást.

A KEOP-2.3.0/2F/09-11-2011-0002 azonosítószámmal rendelkező hulladékrekultivációs projekt nyitórendezvénye 2015.10.16.-án került megrendezésre. Ezt követően a munkálatok 13 hulladéklerakó esetében megkezdődtek az ország különböző pontjain. (Bács-Kiskun megye: Bugac, Csengőd, Fülöpháza, Páhi, Soltszentimre; Heves megye: Szűcsi; Nógrád megye: Buják, Patak; Pest megye: Acsa, Albertirsa, Örkény)

A projekt újranyitását követően eddig megvalósult munkafázisokról Molnár Bálint, öcsödi polgármester tartott beszámolót a Társulás elnökeként. Tájékoztatásában elmondta, hogy a projekt a megfelelő tempóban tudott haladni, számottevő akadály a kivitelezés során nem volt tapasztalható, illetve hogy a Támogatási Szerződésben vállalt befejezési határidőre a projekt 100%-ban meg tud valósulni.

A projektnek köszönhetően az említett településeken a jogszabályi előírásoknak megfelelően megtörténik a régi hulladéklerakók tájba illesztése. A projekt eredeti összköltsége 2,3 milliárd forint támogatásról, a további települések lerakóinak rekultiválásával 4,6 milliárd forintra változott, amely a Széchenyi 2020 keretében 100% támogatási mérték mellett valósul meg.