szivhangok 2

Szerencsés Tünde szerkesztésében készült el a Szívhangok című verseskötet, amelyet november 26-án mutatnak be az érdeklődőknek Gyöngyösön, a Kékes Étteremben.  A kötet értékét az is növeli, hogy a szűcsi származású kiváló írónő megemlékezik verseiben szülőfalujáról, Szűcsiről.

„ Ó mennyi szép emlék, amit itt élhettem!
Ideköt a múltam, innen indultam el” …

Szerencsés Tünde Szívhangok című, a Konturs Nyomdaipari Kft. nyomtatásában megjelent verseskötete a szavak erejével próbál hatni az olvasóra.  A szűcsi kötődésű írónő könyvbemutatójának érdekes színfoltja lesz, hogy magáról arról a településről is ír benne, ahol gyermekkorát töltötte. Most belekóstolhatunk abba, hogy egy elszármazott Szűcsi írónő, hogyan emlékezik vissza, s miként tekinti ezt a kis falut és annak lakosságát szíve csücskének, ezt az alig másfél ezer lélekszámú közösséget.

„ Ó mennyi szép emlék, amit itt élhettem!
Ideköt a múltam, innen indultam el” …

A szerző legújabb könyvéről az irodalmi esten is meggyőződhetünk, megismerhetjük az alkotót személyesen. Megtudtuk továbbá, hogy a szerző saját blogja felületén meséket is ír, ahol gyermekeknek szóló verseit is el lehet olvasni. A mesékhez és gyermekversekhez csodálatos rajzokban is gyönyörködhet az olvasó, Téglássy Anna segítségével.

Ennek kapcsán elmondta: „Én azok közé tartozom, akik folyton a maguk és a világ megismerésére törekedve emlékeikből és tapasztalataikból merítik a létrehozandó műalkotás anyagát, de természetesen a képzelőerőmet is szeretem felhasználni a verseimhez”.

szivhangok 2

Sokszínű egyéniség, óvónői hivatást az idegenforgalom területére váltotta fel, de a gyermekekhez való kötődés máig megmaradt. Mediátori tevékenységével az emberek lelkületét egymáshoz való viszonyát annak békés rendezését próbálja egyengetni. Viszont az írás az, amiben igazán megtalálja önmagát. „Alkotni lelki szükséglet” – vallotta, majd hozzátette, az már természetesen más szemlélet, hogy tetszik-e az olvasónak az, amit Én leírok.

„ Az én tollam a szívem
Verseimbe beletettem
Nem a szél fújta össze,
Gondolatim a lelkemből jöttek
Mi késztette erre?
Talán nékem ez volt elrendelve”…

Az új verseskönyvben olyan témákkal találkozunk, amelyek szorosan kapcsolódnak egymáshoz, valamint mi magunk is közel érezhetjük magunkhoz. A vers mondandója, üzenete egy életesemény sorozatát tárja elénk, megismerhetjük az írónő gondolatait a saját életéről, családjáról, barátairól, érzéseiről, szerelemről, bánatairól, ünnepeiről, élményeiről és emberi kapcsolatairól is.

Mindenkinek érdemes elolvasni.

-b.i-

szivhangok