sajtokozlemeny_Szucsi_iskola_0065_20151207

 

Szücsi Község Önkormányzata

Sajtóközlemény

Energiatakarékosabbá vált az iskola épülete szücsiben

Befejeződtek „A Bajza József Általános Iskola Intézményegység épületének energetikai korszerűsítése” című projekt kivitelezési munkái.

 

Szücsi Község Önkormányzata sikeresen pályázott, a Középületek kiemelt jelentőségű épületenergetikai fejlesztése című projekt felhívásra. Az Önkormányzat az elnyert 54,509 millió forint támogatás segítségével a KEOP-5.7.0/15-2015-0065 azonosító számú projektet valósította meg.

A projekt megvalósulási helyszíne Petőfi Sándor út 115. szám alatt található. A nyílászárók cseréjét alacsony hőtechnikai minőségük és fokozott elhasználódásuk tette indokolttá. Az utólagos hőszigetelés az energiatakarékos üzemeltetés érdekében elengedhetetlen volt. Az intézmény korszerűsítés előtti üzemeltetési és fenntartási költségei nagyon magasak voltak.

A beruházás célja az épület működési költségeinek csökkentése, a magasabb komfortfokozat elérése. Ezen kívül a CO2 valamint az üvegház-hatású gázok kibocsátásának csökkentése, mérsékeltebb fosszilis energia felhasználás elérése. A projekt megvalósulása nemcsak az Önkormányzatának jelent költségmegtakarítást, de a lecsökkenő energiahordozó (földgáz) felhasználás környezetvédelmi szempontból is előrelépés.

A pályázat keretében megtörtént 758 m2 homlokzat felület hőszigetelése és 76 m2 lábazat felület hőszigetelése. A magastetős szerkezeten 670 m2 padlásfödém hőszigetelés került megvalósításra. Továbbá 94 db homlokzati nyílászáró cseréje is megtörtént.

A pályázat eredményeképpen az energiahatékonyság növelés révén megtakarított éves elsődleges (primer) energiahordozó mennyisége 456,05 GJ/év lesz, az ÜHG-kibocsátás csökkentése (CO2 eq) pedig 30,83 t/év.

További információ kérhető:

Berta István

37-526-200